Tel / sms ~ 0.1.9.4.4.5.4.6.4.6

Tuesday

Anugerah tak Terhingga..Sedar tak sedar dah meningkat lagi usia TYI..masih blum sampai 3's..alhamdulillah masih diberi peluang olehNya utk trus mencuba menjadi yang terbaik kepada mereka kesygan..mungkin mlm nielaa mama sedang sakit nk melahirkan..TYI lahir pukul 1215tghari..atau mungkin ayah tgh prepare brg2 nk bwa p hospital..thanxx to insan hebat berdua mama & ayah..tanpa mereka xkan ada Tengku Yuzaimie Idham b Tengku Zulkifly di sini..sayang yang xdpt ditukar ganti wlaupun dgn bidadari cantik mahupun harta segunung menimbun..


Dilahirkan di Pulau Pinang..dan dibesarkan di Tanah Wakaf Hj Kassim Kg. Makam..Disinilah hidup TYI bermula..bknnya muka mata beralaskan tilam emas..alhamdulillah mak & bapak (panggilan utk arwah atuk & nenek) membesarkan dgn penuh kasih syg..berjauhan dari mama & ayah..Al-fatihah untuk arwah..moga ditempatkan dikalangan hambanya yg solleh..


Bila terigt balik..mmg byk kenangan yang ada dgn insan2 tersyg..sehinggalah lahirnya hero babah Tengku Muhammad Aqil Hafiy..terima kasih syg..isteri tercinta yang akan melahirkan zuriat kedua insyaallah pada bln December nie..Tanpa mereka tak bermakna hidup ini..Kan Allah jadikan kita lengkap berpasang2..tgn dijadikan sepasang..telingga dijadikan sepasang..mata..namun ati hanya Allah jadikan satu..PAsti utk diisi oleh mereka kesyagn..Thnxx ALLAh..

Insyaallah TYI cuba menjadi yang terbaik hanya utk mereka kesygan..bukan utk diri sendiri..Moga dipermudahkan oelh Allah..dan atas sokongan mereka yang hebat..kawan2..sahabat serta mereka yang pnuh sabar dgn karenah TYI..

~luv u all~

DOA DIPANJANGKAN UMUR..

Dialah Yang Awal dan Yang Akhir Yang Zhahir dan Yang Bathin; dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu. Dialah yang menciptakan langit dan bumi dalam enam masa: Kemudian Dia bersemayam di atas ´arsy Dia mengetahui apa yang masuk ke dalam bumi dan apa yang keluar daripadanya dan apa yang turun dari langit dan apa yang naik kepada-Nya. Dan Dia bersama kamu di mana saja kamu berada. Dan Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan.
(QS. Al Hadiid, 57 : 3-4
أخره و خير عملي خواتيمه و خير أيامي يوم لقائك
Allaahummaj’al khayra ‘umrii aakhirahu wa khayra ‘amalii khawaatiimahu wa khayra ayyaamii yawma lliqaa’ika
“Ya Allah jadikanlah sebaik-baik umurku pada ujungnya dan sebaik-baik amalku pada akhir hayatku, dan (jadikanlah) sebaik-baik hariku yaitu hari ketika aku bertemu dengan-Mu (di hari kiamat)” 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...